Tobias Fagergård ny ordförande i Nybro Arbetarekommun

Nybro Artikeln publicerades
Tobias Fagergård är nyvald ordförande i Nybro Arbetarekommun. Han backas upp av veteranerna Börje Slättman och Mikael Svanström.
Foto: Jan Stenqvist
Tobias Fagergård är nyvald ordförande i Nybro Arbetarekommun. Han backas upp av veteranerna Börje Slättman och Mikael Svanström.

Socialdemokraterna föryngrar i den lokala partitoppen. Nybro Arbetarekommun har valt Tobias Fagergård till ny ordförande.

I söndags höll arbetarekommunen årsmöte - ett möte som utsåg 39-årige Tobias Fagergård till partiets frontfigur.

– Jag fick en förfrågan i vintras, så det har funnits tid att fundera. Vi har diskuterat det här inom familjen, och sedan landat i detta. Om jag ska ta ett sådant uppdrag så är det rätt tid nu. Jag har en politisk drivkraft, och det kommer jag förhoppningsvis att ha länge, säger han.

Efter två år som medlem har Tobias Fagergård nu valts till ny ordförande för Nybro Arbetarekommun.
Efter två år som medlem har Tobias Fagergård nu valts till ny ordförande för Nybro Arbetarekommun.

Tobias Fagergård tar över ordförandeskapet efter Martina Aronsson som sitter kvar i styrelsen men mer kommer att fokusera på studieverksamheten. Han har varit medlem i partiet i två år, och under det senaste året haft uppdrag i flera kommunala nämnder och styrelser. Tobias Fagergård sitter i dag som ledamot i kommunfullmäktige, lärandenämnden, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott.

Vad innebär det att vara ordförande i arbetarekommunen?

– Jag ska vara en drivande kraft, men också sammanhållande i det arbete som sker. Mycket handlar om hur vi på bästa sätt når ut med socialdemokratisk politik.

Mikael Svanström, oppositionsråd i Nybro, tror att tillsättandet av Tobias Fagergård sänder en positiv signal till yngre personer som funderar på att engagera sig politiskt.

– Ja, jag tror att det har ett viktigt signalvärde, säger han.

Efter valet i höstas befinner sig socialdemokraterna i opposition i Nybro. Det, menar Tobias Fagergård, betyder inte att det efteråt är politisk lågsäsong.

– Vi måste agera som om det vore val varje år. Nu är rätta tiden att lägga upp strategier för kommande val; vi ska vara så väl förberedda som möjligt när vi närmar oss valet 2022. Nu har vi ju närmast ett EU-val framför oss, säger han.

I samband med årsmötet tilldelades Evy Annér och Gunnar Petersson Brantingmedaljen för 50 års arbete inom partiet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.