SD och M plockar bort alla valaffischer

Nybro Artikeln publicerades

Skadegörelser och stölder av valaffischer har gått för långt menar SD och M. I ett gemensamt utspel plockar de nu bort alla kampanjskyltar och tror inte de kommer upp nästa val heller.

När SD satte upp 12 valskyltar försvann de samma natt. Moderaterna råkade nästan lika illa ut och har drabbats av stölder och sabotage av valaffischer. Även KD:s alla skyltar saboterades när valrörelsen drog igång, ja i stort sett alla partier har fått sitt material antingen förstört eller stulet.

Under måndagen kallade M och SD till gemensam presskonferens.

– Ja, vi har beslutat att ta ner alla våra valaffischer, säger Daniel Lindvall (M).

– Det här är ett hot mot demokratin, men vi måste göra det, säger Johnny Svedin (SD).

Daniel Lindvall (M) och Johnny Svedin (SD) har nu beslutat att plocka ner allt sitt kampanjmaterial från Nybro tätort. Affischerna på landsbygden har inte varit förstörda i samma omfattning och får vara kvar.
Foto: Jan Stenqvist
Daniel Lindvall (M) och Johnny Svedin (SD) har nu beslutat att plocka ner allt sitt kampanjmaterial från Nybro tätort. Affischerna på landsbygden har inte varit förstörda i samma omfattning och får vara kvar.

Tillsammans menar de att det tar så oerhört mycket tid och kraft att hålla efter skyltarna att de nu inte orkar längre.

Kommer det här att påverka era chanser i valet?

– Det är möjligt. Det vet vi inte. Men vi tycker det är viktigare att diskutera politikens innehåll snarare än vad som står på skyltarna, säger Daniel Lindvall.

Enligt moderaten så kommer det i Nybro heller inte komma upp några valaffischer från partiets håll vid nästa val 2022.

– Nej, det är väl bättre att använda sig av modern teknik. Köpa upp reklamplats på elektroniska anslagstavlor, säger Daniel Lindvall. Får jag bestämma kommer vi aldrig att sätta upp någon valaffisch igen.

Hur kommer det sig att ni, M och SD, gör ett gemensamt utspel?

– Vi stod och pratade med varandra och kom väl fram till samma slutsats. Jag pratade lite med Socialdemokraterna också men de ville ha kvar sina skyltar. S menar att vi låter de som sabbar vinna om de tar ned skyltarna, säger Daniel Lindvall.

SD tror inte att det här är ett pojkstreck.

– Nej inte då precis alla skyltar försvann, då kan man nästa gissa att det på något sätt är organiserat.

Johnny Svedin har redan gjort en polisanmälan. När Daniel Lindvall får samma fråga så menar han att M inte vill göra det då polisen har nog att göra som det är. Men han ändrar sig under mötets gång och kommer nu också att lämna in en anmälan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.