SD byter ut laget på ny kommunlista

Nybro Artikeln publicerades

Ingen av politikerna som suttit i fullmäktige för Sverigedemokraterna (SD) denna mandatperiod finns med i toppen av kommunlistan till valet i höst.

Vid förra valet fick SD 6 mandat i Nybros kommunfullmäktige. Topp 6 på partiets fastslagna kommunlista till valet 2018 är Boris Tomic, Liza Holmkvarn, Göran Bågenholm, Ingegerd Karlsson, Johnny Svedin och Anette Lidholm.

Listan består av totalt 23 personer, 15 män och 8 kvinnor.

Nuvarande fullmäktigeledamöter Lena Johansen och Torgny Tageson, båda kom in som ersättare under mandatperioden, finns på plats 18 respektive 19. Tillsammans med Boris Tageson är det de tre SD-ledamöter som ofta är närvarande vid fullmäktigemötena, övriga tre stolar står tomma, vilket gör att partiet inte kunnat utnyttja sin position som möjligt vågmästarparti i omröstningar. Ett problem som partiet vill lösa genom att ha gott om folk på kommunlistan detta val, enligt Göran Bågenholm.

Göran Bågenholm är ny ordförande i styrelsen för Sverigedemokraterna i Nybro, Johnny Svedin är vice ordförande, styrelseledamöter är Liza Holmkvarn, Boris Tomic, Harriet Svedin, Bosse Lindahl och Angelo Vukasovic.

Göran Bågenholm, är ny ordförande i Sverigedemokraterna i Nybro. Han sitter i kommunstyrelsen och finns på tredje plats på partiets kommunlista till höstens val.
Göran Bågenholm, är ny ordförande i Sverigedemokraterna i Nybro. Han sitter i kommunstyrelsen och finns på tredje plats på partiets kommunlista till höstens val.

Sverigedemokraterna skriver i ett pressmeddelande att man ”står för ett öppet samarbetsklimat” och vill fokusera på trygghet för kommuninvånarna. Partiet vill satsa på skola, vård och omsorg, dessutom på kommunens uppdrag om integration av nyanlända.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.