Polisen utreder invecklat våldsdrama i Orrefors

Orrefors Artikeln publicerades

Först överfölls en kvinna, som är under 18 år. Polisen grep en man för våldtäktsförsök. Under tiden larmades de om en pågående misshandel. I en lägenhet i närheten hade en man slagits blodig med ett tillhygge – enligt polisuppgifter med en vattenpipa.

Två män har anhållits för våldtäktsförsök respektive grov misshandel. Polisen utreder den ännu oklara kopplingen mellan våldsbrotten i Orrefors, som uppdagades vid 18-tiden i söndags när en ung kvinna överfölls.

– Vi larmas till Orrefors med anledning av ett en yngre tjej, under 18 år, har blivit antastad utomhus under en promenad. Vi bedömer att det är ett försök till våldtäkt, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen.

Den unga kvinnan ska sedan ha flytt hemåt med gärningsmannen efter sig. I anslutning till sin bostad ska hon ha ropat på hjälp, vilket ska ha lett till att gärningsmannen valde att avvika på från platsen.

Utifrån uppgifter kunde polisen sedan gripa en misstänkt man i 25-årsåldern, som sedan anhölls, för våldtäktsförsöket.

Det är här historien kompliceras, och det är ännu inte utrett hur händelserna i Orrefors hänger ihop.

– När vi har gripit mannen får vi ett nytt larm om att det pågår en misshandel en bit bort. När vi kommer dit hittar vi en man som är svårt misshandlad. Det pratas om att en vattenpipa har använts som tillhygge, säger Robert Loeffel från polisen.

Den misshandlade mannen är i 25-årsåldern och fick föras till sjukhus med ett blödande sår i huvudet. En man i 30-årsåldern greps på plats, misstänkt för brottet som rubriceras som grov misshandel. Även han anhölls under söndagskvällen.

Detta skedde i en lägenhet i Orrefors. Initialt fanns det uppgifter om att mannen i 30-årsåldern hade attackerat två personer. Detta kunde polisens presstalesperson Robert Loeffel inte bekräfta under måndagen.

– Det kan vara fler inblandade. Jag vet att en man som är drygt 20 år är skadad och har förts till sjukhus. Mer vågar jag inte svara på. Vi undersöker om det finns fler målsägande.

På något sätt ska våldtäktsförsöket och den grova misshandeln ha med varandra att göra, men det är ännu oklart hur.

– Det finns en koppling som vi ska reda ut. Man beskriver det för mig under gårdagen att det har varit ett rörigt ärende.