Nybro Vikings samlar in pengar till Barncancerfonden

Nybro Artikeln publicerades

När Nybro Vikings möter HC Dalen på hemmais den 13 februari kommer en insamlings att göras till Barncancerfonden. Målet är att få in 50 000 kronor.

Idén har grott inom föreningen ett tag och blir nu verklighet genom ett samarbete med Team Rynkeby - God Morgon. Åskådare går in gratis till matchen. Intäkterna ska istället komma från företag och privatpersoner som förbinder sig att betala en viss summa per åskådare som kommer till matchen.

”Föreningen vill gå i bräschen i Nybro kommun för att ta ett samhällsansvar. Då tycker vi att detta är ett bra sätt att genomföra en aktivitet på. Hockeymatcher i all ära, men det finns också matcher som är viktigare. Till exempel de matcher som cirka 300 barn måste gå igenom varje år. Matchen mot cancer”, skriver Vikings klubbchef Rasmus Aro i ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.