Nybro får statsbidrag för likvärdig skola

Nybro Artikeln publicerades

Nybro får drygt 6,6 miljoner i statsbidrag för att fortsätta med likvärdig skola.

Övergångsregeringen lade i veckan fram ett förslag till budgetproposition där kommunerna i Kalmar län tilldelas 65 miljoner kronor för skolsatsningen. Drygt 6,6 miljoner tilldelas Nybro.

– Det här är pengar som använts och används för riktade insatser i skolan, för att till exempel kunna ge extra stöd till elever som behöver det - eller ett extra stöd till nyanlända barn. Ofta handlar det om att öka personaltätheten. Även om effekterna inte går att mäta så skulle jag säga att det här bidraget gör stor skillnad, säger Daniel Hjertqvist, skolområdeschef i Paradisområdet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.