Nybro Drill klara för SM

Nybro Artikeln publicerades

Nybro Drill har säkrat flera startplatser i SM i Helsingborg i maj. Ett juniorteam, två juniorduetter samt två juniorsolister från Nybro kommer att tävla.

Efter att ytterligare två drillkval har avverkats under våren, och inför sista kvaltävling om två veckor i Helsingborg, har Nybro Drill varit stabila med topplaceringar.

Under Kalmardrillen tidigare i mars blev det silver till juniorduetten Johanna Fredriksson och Ebba Johansson samt till det äldre juniorteamet bestående  av Thilda Bergström, Johanna Fredriksson, Signe Hård af Segerstad, Agnes Jonasson, Ebba Johansson samt Victoria Wieczorek.

På Östgötadrill i Linköping 24 mars blev det istället juniorduetten Signe Hård af Segerstad och Victoria Wieczorek som lyckades så bra att de vann ett guld. Ett brons fick Victoria med sig hem även i klassen solo junior. För det äldre juniorteamet blev det seger. Även det yngre juniorteamet med Linnéa Wittenberg, Amanda Söderberg, Ebba Sandgren, Meja Alexandersson och Thea Viitala som gjorde sin sista tävling för denna säsong lyckades avsluta sin tävlingssäsong på ett mycket bra sätt.De “nollade” d.v.s de framförde sitt drillprogram helt felfritt utan stavtapp och hamnade 5:a av 10 tävlande team.

Inför drill SM i Helsingborg i maj har samtliga medaljörer kvalat in för att få delta.