Nybro blir bättre på klimatanpassning

Nybro Artikeln publicerades

Nybro ligger på plats 84 i en rankning av kommuners klimatanpassning, skriver IVL, Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkring som står bakom kartläggningen, i ett pressmeddelande. I den förra undersökningen från 2017 låg Nybro på plats 94.

Enligt pressmeddelandet genomförde IVL Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkring en enkätundersökning som skickades ut till alla kommuner i Sverige som besvarades av 208 kommuner. Resultatet visar att Uppsala är bäst på klimatanpassning och på delad andra plats kommer Sundsvall och Kristianstad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.