Skolelev drunknade i Linneasjön

NYBRO Artikeln publicerades

 

En ung man i 18-årsåldern drunknade på torsdagen i Linneasjön. Det var under en aktivitet med Åkrahällskolan som pojken försvann under vattnet. Han hittades slutligen efter en stor sökinsats, men hans liv gick inte att rädda.

Olyckan inträffade under gymnasieelevernas årliga skattjakt och flera elever blev vittne till händelsen. En pojke ute på sjön började sjunka och ropade på hjälp. En tjej försökte rädda honom men hann inte fram innan pojken försvann, berättar räddningschef Johan Aronsson.

 

Foto: Mats Holmertz

Händelsen inträffade vid 16-tiden och en stor sökinsats inleddes.

– Först fridök våra brandmän, vi har sedan haft vattendykare från Kalmar, helikopter på plats från Kustbevakningen och sjöräddningen som varit där med jetskis, berättar Charlie Dziobek vid räddningstjänsten Nybro.

En stor skara människor stod på land och följde sökinsatsen. Efter nästan tre timmars letande hittades slutligen den unge mannen på cirka 13 meters djup. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga underrättades på torsdagskvällen.

– Det är en elev på skolan. Vi har dragit ihop skolans och kommunens krisgrupp och samlar de av Åkrahällskolans elever som vill i aulan, säger rektor Helén Fredriksson som var på plats vid Linnéasjön när sökandet pågick.

– Vi har haft det här många gånger förut, att simma över Linnéasjön eller mellan bojarna. Jag är inte helt klar över vad han skulle göra. Eleverna gör olika uppdrag för att samla poäng under Skattjakten, säger Helén Fredriksson.

På Åkrahäll samlades skolans krisgrupp vid 19-tiden på kvällen.

– Det här är så otroligt ledsamt. Det här är en aktivitet vi haft i massor av år och det skulle ha blivit en rolig kväll, säger gymnasiechef Gunilla Pettersson.

Foto: Mats Holmertz
Dykare från Kalmar är på plats för att delta i sökarbetet.
Foto: Mats Holmertz
Dykare från Kalmar är på plats för att delta i sökarbetet.

 

Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz

Artikeln uppdateras.