Man och ung flicka är lindrigt skadade efter kraftig villabrand

Nybro Artikeln publicerades
Här, utanför S:t Sigfrid brann villan ner. Brandbilden är från ett annat tillfälle.
Foto: Google Maps/Arkivbild: TT
Här, utanför S:t Sigfrid brann villan ner. Brandbilden är från ett annat tillfälle.

En familj står nu utan hem efter att deras villa brann ner under lördagen. När räddningstjänsten kom till villan utanför S:t Sigfrid var den bortom räddning. En man i 35-årsåldern och en flicka har skadats lindrigt.

En villa i Källebäck i S:t Sigfrids kyrkoområde började, av ännu okänd anledning, brinna kraftigt under lördagsförmiddagen. Larmet inkom strax innan klockan 11 och när räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad. Byggnaden, en 20-talsvilla i trä, var då bortom räddning.

– Det fanns inget vi kunde göra. Vi bara förvissade oss om säkerheten och att alla hade tagit sig ut ur villan, säger Staffan Mattson vid räddningstjänsten i Nybro.

– Den brann upp väldigt fort. Nu är det bara rester av ytterväggen kvar som vi låter brinna ner, säger Staffan Mattson.

Familjen var inne i villan när branden blossade upp någonstans mellan kök och vardagsrum, men samtliga lyckades ta sig ut. En man i 35-årsåldern och en flicka har dock förts till sjukhus för kontroll eftersom de kan ha andats in brandröken. Enligt Kalmar länssjukhus har de lindriga skador och är nu inlagda på vårdavdelning.

Räddningstjänsten hade strax efter lunchtid tre personer kvar på platsen för att kontrollera så att branden inte sprider sig till närliggande byggnader och vegetation. Under eftermiddagen överläts ansvaret till ägaren.

På måndag inleder polisen sin tekniska undersökning av det som finns kvar av villan.