Lärandenämnden vill se plan för mindre barngrupper i förskolan

Nybro Artikeln publicerades
STOCKHOLM 2016-11-03
Förskolebarn på promenad.
Foto Hasse Holmberg / TT Kod 96

förskolebarn
förskola
barn
dagis
dagisbarn
promenad
utflykt
Foto: Hasse Holmberg/TT
STOCKHOLM 2016-11-03 Förskolebarn på promenad. Foto Hasse Holmberg / TT Kod 96 förskolebarn förskola barn dagis dagisbarn promenad utflykt

Lärandenämnden efterlyser en plan för hur barngrupperna i förskolan ska minska i storlek. Dagens nivåer med 20 barn i grupperna ska minska till först 19 barn, med önskemålet att sedan minska ytterligare.

Köerna är dock totalt sett större än att det är möjligt att minska grupperna på önskat sätt. Nämnden har nu därför gett förvaltningen i uppdrag att ta fram en plan för minskade barngrupper.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.