Kvinna erkände rattfylleri – döms till fängelse

Nybro kommun Artikeln publicerades

En kvinna i 45-årsåldern bosatt i Nybro kommun döms till fängelse i fyra månader för bland annat grovt rattfylleri. Kvinnan har erkänt brotten.

Det var i februari 2016 som kvinnan, kraftigt alkoholpåverkad, olovligen tog en personbil i Kåremo och framförde den på E 22 vid Rockneby. Bilen tillhörde inte kvinnan och hon saknade dessutom körkort då detta blivit återkallat. Den vådliga färden avslutades abrupt då kvinnan mejade ner mitträcket på en sträcka av 200 meter och bilen med kvinnan i blev till slut stående mitt på räcket. En analys av kvinnans blod visade senare att hon hade en promillehalt på 2,4 och då promillehalten översteg 1,0 bedöms rattfylleriet som grovt. Hon döms också för grov olovlig körning, grov oaktsamhet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Kvinnan förklarade i rätten att hon tidigare haft alkoholproblematik men att hon slutat missbruket och nu börjat arbeta i stället. Med tanke på brottets art ansåg tingsrätten att någon annan dom än fängelse var utesluten och hon döms nu till fyra månaders fängelse.