Individ- och familj vill förstärka organisationen

Nybro Artikeln publicerades

Individ- och familjenämnden begär en utökad budgetram med 2,9 miljoner kronor inför 2020 för att kunna möta den höga nivån med ärenden inom barn- och familjeenheten. Verksamheten har sedan 2014 märkt att antalet aktualiseringar ökat, och att det under 2018 skedde en dramatisk ökning - då fanns 1025 aktualiseringar fördelat på 834 barn.

2019, skriver nämnden, är trycket på samma höga nivå som året innan. För att hantera detta vill verksamheten förstärka chefsorganisationen samt öka antalet medarbetare på enheten - detta för att kunna upprätthålla en acceptabel arbetsmiljö och bibehålla rättssäkerheten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.