Hångeltunneln gör comeback i tältet

Nybro Artikeln publicerades
"Nightans" speciella hångeltunnel gör comeback i ny skepnad vid helgens disko på torget i Nybro.
Foto:Privat
"Nightans" speciella hångeltunnel gör comeback i ny skepnad vid helgens disko på torget i Nybro.

"Nightans" berömda hångeltunnel var en populär mötesplats under diskotekets glansdagar.

På lördag återuppstår tunneln på torget i Nybro.

Lördagen den 30 maj är det dags för "Saturday Night Flight" på torget i Nybro. Grundtanken med arrangemanget är att hedra det klassiska lokala diskoteket "Nightan" som upphörde 1992. Ett stort tält kommer att vara centrum för nostalgitrippen.

I samband med diskot är planen också att "Nightans" speciella hångeltunnel ska återuppstå i en helt nybyggd variant.

– "Nightan" var känt för den där tunneln. Det vill vi uppmärksamma i helgen, säger Tobias Fagergård från arrangerande Våga välja Nybro.

En annan nyhet för dagen är att nio av handlarna kring torget kommer att ha kvällsöppet under några timmar.

– Jättekul att de berörda handlarna ställer upp som de gör, säger Tobias Fagergård.

Musikunderhållningen inne i diskotältet kommer att levereras av Johan Hultqvist. Han agerade diskjockey på "Nightan" under åren 1984-92.

– Jättekul att vi har fått Johan att ställa upp på det här. Han har ju åtta års erfarenhet av "Nightan", säger Tobias Fagergård.

Tidigare under lördagen blir det diverse kulturella aktiviteter på torget. Det ska exempelvis målas en speciell tavla med hjälp av frivilliga besökare. En annan aktivitet är en leksaksbytardag där barn kan byta leksaker med varandra.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.