Hångeltunneln gör comeback i tältet

Nybro ,
"Nightans" speciella hångeltunnel gör comeback i ny skepnad vid helgens disko på torget i Nybro.
Foto:

"Nightans" berömda hångeltunnel var en populär mötesplats under diskotekets glansdagar.

På lördag återuppstår tunneln på torget i Nybro.

Artikeln publicerades 27 maj 2015.

Lördagen den 30 maj är det dags för "Saturday Night Flight" på torget i Nybro. Grundtanken med arrangemanget är att hedra det klassiska lokala diskoteket "Nightan" som upphörde 1992. Ett stort tält kommer att vara centrum för nostalgitrippen.

I samband med diskot är planen också att "Nightans" speciella hångeltunnel ska återuppstå i en helt nybyggd variant.

– "Nightan" var känt för den där tunneln. Det vill vi uppmärksamma i helgen, säger Tobias Fagergård från arrangerande Våga välja Nybro.

En annan nyhet för dagen är att nio av handlarna kring torget kommer att ha kvällsöppet under några timmar.

– Jättekul att de berörda handlarna ställer upp som de gör, säger Tobias Fagergård.

Musikunderhållningen inne i diskotältet kommer att levereras av Johan Hultqvist. Han agerade diskjockey på "Nightan" under åren 1984-92.

– Jättekul att vi har fått Johan att ställa upp på det här. Han har ju åtta års erfarenhet av "Nightan", säger Tobias Fagergård.

Tidigare under lördagen blir det diverse kulturella aktiviteter på torget. Det ska exempelvis målas en speciell tavla med hjälp av frivilliga besökare. En annan aktivitet är en leksaksbytardag där barn kan byta leksaker med varandra.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Barometern Oskarshamns-Tidningen så godkänner du samtidigt våra regler.

På barometern.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på barometern.se. På tider då Barometern Oskarshamns-Tidningens webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på barometern.se

barometern.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på barometern.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Barometern Oskarshamns-Tidningen som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.