Hallå där entreprenören Josef Oskarsson!

Nybro Artikeln publicerades
Josef Oskarsson från Nybro. Han har haft en framgångsrik vår när han tog hem guld i SM för UF-företag.
Foto: Anna Borg
Josef Oskarsson från Nybro. Han har haft en framgångsrik vår när han tog hem guld i SM för UF-företag.

Josef Oskarsson från Nybro kammade hem guldmedalj i Svenska mästerskapet för UF-företag. Nu har han blivit uttagen att delta på Emax - en träff för de främsta unga entreprenörerna i Sverige.

Den unga entreprenören Josef Oskarsson blev nyligen Årets Hantverkare i Svenska mästerskapen för UF-företagare som Ung Företagsamhet anordnar. I hans företag SST Skylt & Skärteknik tillverkar han bland annat skyltar i en maskin som han själv har byggt.

1. Hur har tiden efter vinsten varit?

– Det var en riktigt häftig upplevelse och jag har fått många positiva reaktioner. Jag har även fått in en hel del beställningar på skyltar.

2. Du fick ett stipendium av kommunen på nationaldagen. Var innebär det?

– Jag är en av 100 unga entreprenörer från hela landet som får vara med på Emax, en träff för unga entreprenörer i Göteborg. Stipendiet gör det möjligt för mig att delta där.

3. Vad kan deltagandet på Emax betyda för dig?

– Det är jättekul att få chansen att åka dit. Där kan jag skaffa nya kontakter och lära mig mer om entreprenörskap.

4. Du tog studenten från elprogrammet i förra veckan. Hur ser framtiden ut?

– Jag har fått anställning som elektriker och har bestämt mig för att gå klart lärlingstiden.

5. Ska du fortsätta att driva ditt företag?

– Jag avslutar UF-företaget och har tänkt att starta en enskild firma. Just nu har jag tänkt att ta en liten paus, men blir det mycket att göra får jag kanske ändra de planerna. Till hösten blir det nog att jag kör det vid sidan av arbetet som elektriker, berättar Josef Oskarsson.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.