Framgångar för ung företagare från Nybro

Nybro Artikeln publicerades

Under UF-mässan i Kalmar testades unga företagares affärsidéer. Josef Oskarsson från Åkrahällskolan tog hem segern i både "Årets hantverkare" och "Årets monter" och gick vidare till final i Stockholm.

Josef Oskarsson var glad och överväldigad av framgångarna på UF-mässan.

– Det känns verkligen bra. Jag hade hoppats på att vinna någon av kategorierna, men inte att jag skulle ta hem båda. Det är oerhört kul att få uppskattning när man lagt ned så mycket tid och jobb, berättar han.

Hans företag heter SST Skylt & Skärteknik och han tillverkar skyltar i en egenbyggd maskin.

I kategorin "Årets hantverkare" fastnade juryn bland annat för att han använder egna maskiner och tillverkar sina produkter själv från början till slut.

– Jag visade upp en lampa och olika skyltar jag tillverkat för juryn.

Han ser fram emot finalen i Stockholm i början av maj.

– Att få vara där och visa upp sig och tävla mot de bästa i Sverige blir en utmaning, säger Josef Oskarsson.

Hur förbereder du dig inför finalen?

– Där är konkurrensen hård. Jag kommer att tillverka någon ny grej, som jag kan visa upp i finalen. Målet är att vinna även om det blir svårt.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.