Fotograferade vid skola - tre greps av polis

Nybro Artikeln publicerades
Madesjöskolan
Madesjöskolan

Två män och en kvinna greps av polis på tisdagsmorgonen misstänkta för flera brott. Detta efter ett tips från ett vittne som sett hur en av männen fotograferat in mot skolgården på Madesjöskolan.

På tisdagsmorgonen upptäckte en person en man som fotograferade in mot skolgården vid Madesjöskolan. Vittnet ringde polisen och gav uppgifter om det fordon som mannen åkte från platsen i. Polisen kunde tack vare denna information senare samma morgon stoppa bilen på väg 31 vid Rismåla.

I bilen fanns föraren, en man i 55-årsåldern, samt en kvinna och en man. Samtliga tre personer greps av polisen och bilen togs i beslag. 55-åringen misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk.

De båda passagerarna misstänks för narkotikabrott eget bruk. Dessutom hade mannen en yxa i jackfickan och misstänks därför för brott mot knivlagen. I bilen hittade polisen ett mindre maskinverktyg som misstänks komma från en stöld.

Polisen berömde agerandet av vittnet i ett inlägg på Facebook.

– Det är jättebra agerat, ett skolboksexempel där uppringaren hade kontakt med polisen hela tiden. Det är extra bra eftersom det handlar om drogpåverkade människor i trafiken, detta hade kunnat sluta hur som helst, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.