Fonder ger pengar till tak och arbete

Nybro Artikeln publicerades

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att ge pengar till Målerås Folketshusförening, Nybro pastorat i Svenska kyrkan och Växla.

Det är medel som kommunen har avsatt till en trygghetsfond och en social investeringsfond som delas ut nu. Växla är ett samarbete mellan kommunen och Arbetsförmedlingen som får pengar för att få in fler personer på arbetsmarknaden. Folketshusföreningen får pengar till ett takbyte och målning medan Nybro pastorat får pengar till ett projekt som ska motverka bostadslöshet, utanförskap och ohälsa hos asylsökande ungdomar.

Nu uppmanar kommunen också föreningar och utvecklingsgrupper att ansöka om tilldelning ur fonderna. Ansökningar tas emot till och med nästa år eller tills medlen är förbrukade.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.