Flera hundra personer invigde Alsterbros återvinningscentral

Alsterbro Artikeln publicerades
Massor av Alsterbrobor ville vara med på invigningen av den nya återvinningscentralen med självservice.
Foto: Ksrr
Massor av Alsterbrobor ville vara med på invigningen av den nya återvinningscentralen med självservice.

Invigningen av Alsterbros nya återvinningscentral med självservice blev en succé. 167 personer registrerade sig för att börja använda anläggningen.

Efter att Figeholm i Oskarshamns kommun fått den första av Ksrr:s självserviceanläggningar stod Alsterbro näst på tur. På torsdagskvällen hölls invigningen. Och det blev något av en publikfest.

– Vi visste på förhand att anläggningen var efterlängtad, men vi kunde ju inte veta hur många som skulle ansluta. Det var nog ett par hundra personer, massor av människor stod och väntade utanför innan grindarna öppnade, säger Ulrika Bergström, kommunikationsansvarig på Ksrr, Kalmarsundsregionens Renhållare.

På plats i Alsterbro fick de som registrerat sig en kort utbildning kring sorteringen innan de kunde betraktas som klara användare.

– Det var glädjande stor uppslutning. Vi hade tagit med bullar till 200 personer, när vi lämnade Alsterbro fanns det bara en liten påse kvar. Den här anläggningen har blivit väl mottagen, menar Ulrika Bergström.

Självserviceanläggningen har öppet alla dagar i veckan, från morgon till kväll. För att kunna använda den krävs registrering för att kunna öppna grindarna med hjälp av körkort eller annan id-handling med QR-kod. På sikt ska anläggningen kameraövervakas, detta för att Ksrr ska kunna se när containrar blir fulla och behöver tömmas.

Nästa motsvarande anläggning planeras att öppnas i Kristdala i Oskarshamns kommun.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.