Fjärde fängelsedomen på mindre än ett år

Nybro Artikeln publicerades

I jakt på pengar till knark gjorde 22-åringen inbrott i flera bilar i Nybro. På onsdagen dömde Kalmar tingsrätt honom till sex månaders fängelse.

Den unge man har ett lång kriminellt förflutet bakom sig. Bara under 2018, innan den färska domen, har han stått inför rätta tre gånger och dömts för ett stort antal brott. Varje gång blev straffet fängelse.

Den senaste rättegången handlade bland annat om stölder ur bilar och narkotikabrott.

Den 7 november greps 22-åringen på bar gärning när han brutit sig in hos företaget Bevi i Blomstermåla. Trots att larmet tjöt för fullt fortsatte han att plocka fickorna fulla med stöldgods. Allt observerades av poliser som kommit till platsen och tittade in i lokalerna.

– Jag visste inte vad jag gjorde där, uppgav mannen under rättegången.

På grund av risken för att han ska fortsätta begå nya brott beslutade tingsrätten att han ska vara fortsatt häktad i väntan på placering på anstalt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.