Elvy vann storvinst på Postkodlotteriet

NYBRO Artikeln publicerades
Putte Nelsson besökte Elvy Åstrand och berättade att hon vunnit 200 000 kronor och en bil.
Foto:Jan Stenqvist
Putte Nelsson besökte Elvy Åstrand och berättade att hon vunnit 200 000 kronor och en bil.

Elvy Åstrand på Jakobsgatan i Nybro fick gott om anledningar att jubla på tisdagen. Hon vann 200 000 och en ny bil på Postkodlotteriet.

När vinstutdelaren Putte Nelsson och hans tv-team ringde på hennes dörr på tisdagseftermiddagen hade hon besök av barn och barnbarn. Dottern Inger, sonen Tony, sonhustrun Bitte och barnbarnet Malin hade svårt att hålla tillbaka glädjen teamet hälsade på.

– Har du någon aning om vem jag är? frågade Putte Nelsson.

– Jo, jag ser ju ditt märke på kavajen, svarade hon och skrattade.

Elvy och hennes familj förstod att det var vinstutdelning på gång, men anade inte riktigt i vilken omfattning. Två lotter med rätt postkod gav henne 200 000 kronor i utdelning. Men när Putte Nelsson också tog fram en fjärrkontroll till en bil blev hon paff.

– Den här hör ihop med din nya bil.

– Åhh... tusen tack.

Elvy Åstrand har varit med i Postkodlotteriet länge, men hon vet inte riktigt hur länge. Det har inte slagit henne att hon faktiskt kunde vinna. När hon nu fick frågan vad hon tänker göra med vinstpengarna blev hon svaret skyldig.

– Det har jag faktiskt inte tänkt på. Jag får nog bjuda mina barn på fin middag, svarad hon.

Elvy Åstrand var inte den enda Nybrobon som vann. Totalt 57 hushåll i Nybro, samtliga boende på Jakobsgatan, fick anledning att jubla. Postkodlotteriet delade då ut drygt 2,8 miljoner kronor samt en bil.

Lottköpare med det vinnande postnumret vinner 10 000 kronor per lott. Dessutom vinner en av personerna en miljon kronor. Vinnare i postkoden vinner 100 000 per lott, och en vinnare i postkoden blir också ägare till en ny bil.

Postkodmiljonären med bland annat Elvy Åstrand sänds på fredag.