Chans för ungdomar att söka till fond

Torsås Artikeln publicerades

Nu går snart ansökan ut till att söka stipendier ur Syskonen Johanssons fond. Alla ungdomar som läser någon eftergymnasial utbildning och är mellan 18 och 24 år kan söka.

Det är kommunstyrelsen som förvaltar fonden med syftet att stimulera ungdomars vård, fostran och utbildning. De sökande måste vara folkbokförd i Torsås kommun när ansökan görs.

Varje år delas stipendierna ut under kommunfullmäktiges sammanträde i juni. Förra året var den totala fondutdelningen 55 558 kronor och det var elva ungdomar, som fick ta emot stipendier. Sista ansökningsdagen för i år är 30:e april.

 

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.