Två män gripna för grov misshandel och våldtäktsförsök

Hälleberga Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 18.30-tiden på söndagskvällen larmades polisen till en lägenhet i Hälleberga i närheten av Orrefors. Det verkar ha utspelat sig ett invecklat drama på platsen.

Två män i lägenheten blev attackerade av en gärningsman med tillhygge. Ett av offren, en 23-årig man, fick ett blödande sår i huvudet och åkte med ambulans till sjukhus.

Mannen som utdelade slaget, en 30-åring, greps av polis och är misstänkt för grov misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Även han vårdas på sjukhus.

Men dramat verkar ha börjat tidigare. Ännu en man, oklar ålder, är gripen och misstänks för våldtäktsförsök och olaga hot. En händelse som ska ha inträffat i en bostad i närheten en kort tid före lägenhetsbråket.

De två händelserna är sammankopplade på något sätt, men polisen kan i nuläget inte säga hur. Enligt Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Malmö var det en kvinna som blev utsatt för våldtäktsförsöket.

Var det så att 30-åringen som överföll de andra männen i lägenheten hämnades våldtäktsförsöket?

– Jag vet inte och kan inte säga det. Det är ett rörigt fall och det får utredningen visa, säger Anna Göransson.

Polis har spärrat av lägenheten där misshandeln ska ha skett.

Båda de gripna männen anhölls senare.

– Vi har föredragit det för åklagare och båda två har blivit anhållna, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.