Anmälan om skällande hundar i rastgård

Nybro Artikeln publicerades

Flera hundar är ute ensamma nattetid i en rastgård på en fastighet en bit utanför Nybro stad, enligt en anmälan till kommunen och länsstyrelsen. Anmälaren skriver att hundarna skäller långa perioder dygnet runt, verkar vara ostimulerade och kan fara illa. Anmälan skickades först till kommunen som hänvisade till länsstyrelsen, som nu skickar tillbaka ärendet till kommunen.

Djurskyddshandläggaren på länsstyrelsen skriver att hundar i rastgård får hållas utomhus ensamma nattetid om de rastas utanför hundgården minst en gång per dygn och påpekar att det inte finns någon information i anmälan om att detta inte görs. Därför skickas anmälan tillbaka till Nybro kommun.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.