50 jobb försvinner på Kährs

Nybro Artikeln publicerades

Golvtillverkaren Kährs minskar personalstyrkan med 50 personer. Minskningen ska ske genom pensionsavgångar samt visstidsanställningar som inte förlängs.

kährs
kährs

Förberedelserna för en ny och mindre organisation har enligt uppgift redan påbörjats; information har gått ut från ledningen om de förändringar som väntar. Det handlar om neddragning på vissa skift samt förändrade skifttider, uppger Helén Johansson, kommunikatör på Kährs Group i Nybro.

– Anledningen bakom detta är svängningar i efterfrågan på golv. Just nu råder ett minskat volymbehov och det är då nödvändigt att vi anpassar oss efter det. Det är inte satt något datum för när det ska vara genomfört, minskningen kommer att ske successivt, säger hon.

Det är enligt uppgift inte någon specifik marknad som viker.

– Nej, det är snarare fråga om en allmän minskad efterfrågan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.