Nöje

Ölandsduon kontaktades av världsartisten

Musik Artikeln publicerades
Isle of you.
Foto: Mats Holmertz
Isle of you.

Häromdagen fick öländska duon Isle of you mejl. Avsändare var världsartisten Alan Walkers manager. Frågan i mejlet var om de kunde tänka sig att göra en cover på Walkers nya singel. ”Det kändes dumt att spela svår”, säger Ida Johansson.

20-årige Alan Walker är född i England, men flyttade tidigt till Norge. 2015 fick han en gigantisk världshit med låten Faded, som i skrivande stund har streamats över två miljarder (!) gånger på Spotify och Youtube.

– Hans manager sa att de fått nys om oss via United Screens, som hjälper till och coachar inom Youtubevärlden, säger Ida Johansson till Nöjet.

Isle of you spelade in en cover och en video (se ovan) på Alan Walkers nya singel, All falls down.

– Det är ett projekt de gör med singeln, som går ut på att de låter ett antal artister spela in covers på All falls down, sedan lägger de in en spellista på hans kanal med alla covers.

Har ni fått någon respons från Walkers folk?

– Ja, Alan Walker har lagt till vår cover som nummer tre på sin egen spellista på Youtube, superhäftigt tycker vi. Det känns jättehäftigt att hans managment över huvud taget har koll på oss, det är en cool känsla.

Ida Johansson och Elina Danielsson befinner sig för tillfället i Stockholm för att skriva låtar.

– I dag skriver vi med Darins låtskrivare. Vi har även skrivit med Kristofer Östergren från Melody Club, Fredrik Sonefors från Norlie & KKV, Jimmy Jansson och Peter Kvint. Så det inga dåliga låtskrivare vi jobbar med.

Kvint har bland annat skrivit Calleth you, cometh I till The Ark och Someone new till Eskobar.

När kommer det nytt Isle of you-material?

– Snart. Nu gäller det att välja vad vi ska släppa. Vi är laddade att få ut låtarna så snabbt som möjligt.