Nöje

Musikprofilerna gifter sig i Emmaboda – gör bröllopet till festival

Emmaboda Artikeln publicerades
De blivande makarna Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson.
Foto: Tom Jerry Boman
De blivande makarna Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson.

Festivalområde, camping, band på scenen. Musikprofilerna gör sitt bröllop till en festival.

På lördagen gifter sig Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson på Emmabodafestivalens klassiska område.

– Det är den dröm jag som barn aldrig visste att jag hade, säger Caroline Boman Dickson.

Fakta

Tom Jerry Boman Dickson

Bor: Stockholm. Kommer från Halmstad.

Ålder: 44.

Yrke: Marknadskommunikatör/sociala medier-ansvarig på United Stage.

Kuriosa: Har under lång tid gjort sig ett namn i musik-Sverige som DJ, fotograf, skribent och klubbarrangör. Har genom åren arbetat med landets största artister.

Kuriosa 2: Har Ölandsbron tatuerad på högerarmen, eftersom familjen tillbringade somrarna på Öland när han var liten. ”När jag skulle tatuera in bron begärde jag ut ritningarna av den från Trafikverket”.

Aktuell: Gifter sig med Caroline Boman Dickson på festivalområdet i Emmaboda på lördagen.

Visa mer...

Fakta

Caroline Boman Dickson

Bor: Stockholm.

Ålder: 31.

Yrke: Agent/turnéproducent på United Stage.

Kuriosa: Driver Festivalpodden på musiksajten Hymn. Sitter då och då i TV4:s Nyhetmorgonsoffa som musikfestivalexpert.

Aktuell: Gifter sig med Tom Jerry Boman Dickson på festivalområdet i Emmaboda på lördagen.

Visa mer...

I musik-Sverige är Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson kända figurer sedan lång tid. Tom Jerry är DJ, skribent, klubbarrangör och fotograf och har gjort sig ett namn som en av landets största populärkulturprofiler. Han har jobbat med och intervjuat de flesta i branschen.

Caroline har liknande bakgrund och driver bland annat Festivalpodden på musiksajten Hymn.

Till vardags arbetar paret som marknadskommunikatör respektive agent/turnéproducent på storbolaget United Stage.

Tom Jerry Boman Dickson tillsammans med Håkan Hellström.
Foto: Pressbild
Tom Jerry Boman Dickson tillsammans med Håkan Hellström.

För en tid sedan började de planera för sitt bröllop. Men de hittade ingen klockren plats för bröllopsfesten.

– Vi bor i Stockholm och kollade runt på ställen, men inget passade. Då kom vi på: Klart vi ska vara i Emmaboda! Jag har varit på Emmabodafestivalen 19 gånger och Caroline har varit där tre gånger. Festivalen har betytt otroligt mycket för både mig och Caroline, säger Tom Jerry Boman Dickson.

– Vi känner ju Håkan (Karlsson, grundare och festivalchef för Emmabodafestivalen reds anm) och frågade honom om det var möjligt att ha bröllop och fest på festivalområdet. ”Det är klart ni ska gifta er i Emmaboda”, sa han.

På lördag, den 25 maj, är det dags. Det blir bröllopsceremoni, DJ:s, fest och uppträdanden på scenen. Paret har gjort festivalaffischer och fixat festivalarmband med texten ”Bröllopsfestivalen”.

– Vi kom ner i måndags och har satt upp tält och fixat med det ena och andra. Det tar sin lilla tid att fixa en festival.

Bland artisterna som uppträder finns bland andra hajpade duon Junior Brielle, mångmiljonstreamade Kitok, Henrik de la Cour, Julia Frej och Hundhimlen.

– Normalt sett brukar det vara svårt att hitta DJ:s till bröllop, för oss är det tvärtom. Alla vi känner är DJ:s...haha. Alla vill spela, så det blir en lång radda, vissa får bara spela 20 minuter, säger Tom Jerry Boman Dickson.

Fakta

Bröllopsfestivalen

När: Lördag 25 maj. Förfest på fredagen.

Var: På det klassiska festivalområdet i Emmaboda.

Vad: Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson gifter sig och gör bröllopet och festen till en festival.

Gäster: Släkt och vänner. Ej öppet för allmänheten. Mellan 250 och 300 gäster beräknas komma.

Artister: Junior Brielle, Henrik de la Cour, Kitok, Julia Frej, Hundhimlen, De Montevert och en hel rad DJ:s.

Kuriosa: Emmabodafestivalen arrangerades mellan 1988 och 2018 och var en av Sveriges mest kända festivaler. Förra året stoppades festivalen efter att polisen inte gett tillstånd.

Visa mer...

Formellt är de dock redan ett äkta par, då de gifte sig för två veckor sedan.

– Juridiskt är vi gifta, men vi räknar den här lördagen som vår bröllopsdag. Det kommer vara en väldigt speciell bröllopsceremoni på scenen, säger Tom Jerry Boman Dickson och Caroline Boman Dickson fortsätter:

– Det är den dröm jag som barn inte visste att jag hade. Många flickor drömmer om the big white wedding i tjusig lokal. Det har aldrig jag gjort.

Hur har släkt och vänner reagerat på era vilda planer?

– Det har varit blandat. Men de flesta är nyfikna. Jag har ju alltid åkt på festivaler, så nu får de se vad jag har gjort på somrarna. Vanligaste frågan är vad de ska ha för kläder. Vi har klädkoden: Festivalfin. Man ska känna sig fin helt enkelt, säger Caroline Boman Dickson.

Vad ser du mest fram emot – ceremonin eller festen?

– Haha, festen, tror jag. Det ska bli så kul med alla banden och se vad de gör av det, det här är ju något utanför deras vanliga uppträdanden.

Bröllopsfestivalen är en privat fest och inte öppen för allmänheten. Mellan 250 och 300 gäster väntas till festivalområdet. En del campar, andra bor på klassiska festivalhotellet Amigo som nyöppnar lagom till helgen. En festivalbuss kommer att gå från Stockholm till Emmaboda.

Kommer det några kända ansikten som gäster på festivalen?

– Vi jobbar ju i musikbranschen och känner mycket folk. Skulle det vara så att några av besökarna är kända, så får de vara anonyma den här helgen. Alla gäster är där som våra kompisar.

Broder Daniel.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Broder Daniel.

Att paret nu har antagit efternamnen Boman Dickson ger även en popkuriös bonus i form av initialerna som bildas.

Broder Daniel-fanatikern Tom Jerry var den som, på en Minidisc, piratkopierade Shoreline från tv-programmet Sen kväll med Luuk en gång i tiden och spred låten långt innan bandet släppte den officiellt.

Han spelade alltså en stor roll, något som SVT-programmet Hitlåtens historia ägnade ett helt program åt, i hur indielåtarnas indielåt spreds och blev ikonisk.

– Vi är numera herr och fru BD, säger Tom Jerry stolt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.