Nöje

Miss Li och Petter till ny festival i Kalmar

Festival Artikeln publicerades
Miss Li blir ett av dragplåstren på den nystartade festivalen Amazing thursday i Kalmar.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Miss Li blir ett av dragplåstren på den nystartade festivalen Amazing thursday i Kalmar.

Amazing thursday. Så heter Kalmars nya, hemlighetsfulla musikfestival. Den 12 juli uppträder Miss Li, Petter och Hästpojken på Rävspelet.

Fakta

Amazing thursday

Var: Rävspelet vid Fredriksskans.

När: 12 juli.

Artister: Miss Li, Petter och Hästpojken. Festivalens huvudartist släpps på torsdag.

Visa mer...

Endagsfestivalen arrangeras torsdagen den 12 juli. Platsen blir Rävspelet vid Fredriksskans.

Totalt kommer fyra akter att uppträda från sen eftermiddag och framåt. På måndagen avslöjades de tre första artisterna: Miss Li, Petter och Hästpojken.

– Vi är väldigt nöjda med bokningarna, det är våra förstaval. Vi vill ha artister med starka karaktärer och det har vi, säger Eddie Edgardo Menjivar.

Han säger att den sista artisten kommer att släppas på torsdag.

– Det blir vår headline. Ett stort namn som alla känner igen och som kommer gå hem i Kalmar.

Eddie Edgardo Menjivar är ett känt namn i Kalmars nattliv, som jobbat på flera av stadens nöjesställen.

Han är dock inte arrangör av Amazing thursday, utan inhyrd som marknadsförare och kreatör.

Eddie Edgardo Menjivar.
Foto: Paul Madej
Eddie Edgardo Menjivar.

Bakom festivalen står något som heter Kalmarlive. Eddie Edgardo Menjivar vill inte berätta vilka personer som står bakom Kalmarlive.

– Man kan säga att det är en projektgrupp bestående av rätt nya människor i branschen. Alla utom en kommer från Kalmar och de älskar verkligen staden. Det fanns betydligt större städer som var intresserade av konceptet, men de insisterade på att de ville göra det i Kalmar.

Varför vill ni inte berätta vilka som arrangerar?

– De vill ha det så. Dels är det blyga och skygga människor. Dels är en del av tanken med hela grejen är att det ska vara lite hemlighetsfullt.

Vad är tanken med Kalmarlive i förlängningen?

– Det finns en långsiktig tanke och det ska bli något stort. Kalmarlive ska vara något som stannar kvar och levererar liveupplevelser i Kalmar. Det kan vara stand up comedy eller konserter eller andra typer av upplevelser.

Hur mycket publik hoppas ni ska komma till Amazing thursday?

– Det är något vi funderat mycket över. Vi är som sagt väldigt nöjda med lineupen. Det kommer bli en folkfest, men festivalområdet är utformat på ett sådant sätt att antalet platser är begränsat, säger Eddie Edgardo Menjivar utan att vilja precisera hur många biljetter som kommer att släppas.

– Det händer ju väldigt mycket i den här trakten på sommaren och traditionellt brukar det vara något stort på Fredriksskans eller Rävspelet. I år är det Amazing thursday som blir det stora.

Biljetterna till Amazing thursday släpps på fredag.

Petter.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Petter.
Hästpojken.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Hästpojken.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.