Nöje

Klart: Kultbandet Jumper till festival i Hultsfred

Festival Artikeln publicerades

Jumper kommer till Hultsfred. 90-talskultbandet spelar på festivalen TSOMD Pop Up.

TSOMD Pop Up arrangeras av musik-Facebookgruppen The Soundtrack of My Day som har över 1 200 medlemmar. Gruppen är en community där musiktips delas mellan entusiaster.

Festivalen har arrangerats två gånger tidigare. I höst gästades Hulingen, där den hålls, av bland ande The Go-Betweens-ikonen Robert Forster.

Årets festival hålls den 27-30 september och de första banden är nu klara.

Ett av toppnamnen blir alltså Jumper, som tog pop-Sverige med storm i slutet av 90-talet med hits som När hela världen står utanför och Tapetklister. Det senaste åren har Jumper kickat i gång karriären igen, spelat in nytt material och börjat turnera.

”Publiken kan vänta sig många av de gamla hitsen lite uppfräschade och mer som bandet kanske skulle låtit i dag och om de hade fortsatt att ge ut skivor efter 2000, men de kommer även spela en handfull nya låtar”, skriver TSOMD i ett pressmeddelande.

Det är också klart att bandet 500 mil spelar. Ett band som föddes på Twitter av journalisterna Anna-Charlotta Gunnarsson och Christel Valsinger.

Det tredje klara bandet är The Men från Lund. Ett band som består av medlemmar ur hel- eller halvklassiska band som The Sinners, The Colubrids, The Girls och Liberator.