Nöje

Klart: Carola kommer till Halltorps nya scen

Öland Artikeln publicerades
Carola Häggkvist.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Carola Häggkvist.

Halltorps trädgård fyller på med bokningar.

Nu är det klart att en av Sveriges mest ikoniska sångerskor gästar den nya musikscenen på Öland.

– Det är hedrande att Carola spelar hos oss, säger bokaren Pelle Aldestam.

Sedan tidigare har Halltorps trädgård presenterat konsertkvällar med Lisa Nilsson och Lisa Ekdahl.

Nu står det även klart att av av landets största sångerskor kommer. Den 26 juli står Carola Häggkvist på scen.

– Det är en bokning jag har kunnat göra tack vare personliga kontakter. Jag hade Jimmy Källqvist, som är Carolas pojkvän, som lärare på musikgymnasiet. Hon har varit gäst hos oss på Kackelstugan tidigare, säger Pelle Aldestam.

– Senast Carola spelade på Öland så var det i slottsruinen. Nu kommer hon i det här mindre sammanhanget och det är så klart hedrande att Carola spelar på den här nya scenen.

Ni har bara bokat kvinnor till Halltorp – slump eller tanke?

– Det är en tanke. Jag ville ha enbart kvinnliga artister på den här scenen i sommar. Och nu blir det så. Vi kommer släppa en artist till och även det är en kvinna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.