Nöje

Dubbeltrubbel på Krusenstiernska teatern

Kalmar Artikeln publicerades

Thomas Petersson är tillbaka på Krusenstiernska teatern för fjärde gången. ”Det blir en hiskelig röra”, sammanfattar han handlingen i sommarens fars med titeln Dubbeltrubbel.

Thomas Petersson ingår i uppsättningen som ska spela på Krusenstiernska i sommar.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Thomas Petersson ingår i uppsättningen som ska spela på Krusenstiernska i sommar.

På onsdagen höll Krusenstiernska teatern presskonferens på Kalmar slott för att presentera sommarens fars, Marc Camolettis Dubbeltrubbel från 1987. ”En riktig förväxlingskomedi” enligt Thomas Petersson.

– Det känns jättekul att vara tillbaka. Vi trivs så bra på teatern, det är en fantastisk plats att spela på och vi blir så varmt mottagna i stan, säger Thomas Petersson som senast syntes på Krusenstiernska teatern i föreställningen Tresteg i snedsteg 2015.

För regin står hyllade Edward Af Sillén som regidebuterade på Krusenstiernska teatern i fjol med Rakt ner i fickan. Han kommer att anpassa manus så att handlingen utspelar sig i Kalmar.

I en annan av huvudrollerna syns komikern Johan Petersson, känd bland annat för sina kändisimitationer.

– Han är sommarölänning faktiskt. Jag tog hans nummer och ringde på en chansning och han hoppade på. Det blir hans debut i den här typen av sammanhang. Vi är stolta över att ha honom med, säger Thomas Petersson.

Även Sussie Eriksson kommer att spela en tongivande roll.

– Hon är en jättebra sångerska, skådespelerska och komedienn ut i fingerspetsarna. Hon kommer att spela en riktig paradroll som passar henne perfekt.

I föreställningen medverkar även Anna-Karin Palmgren och Kalmars välkända nöjesprofiler Anna och Martin Rydell.

När Thomas Petersson ska beskriva handlingen är det inte lätt att hänga med i svängarna.

– Det är inget psykologiskt drama utan lättsamt som det ska vara på Krusenstiernska. Johan Peterssons karaktär planerar att bjuda hem sin älskarinna när frun i huset ska resa bort över helgen. Men så bjuder han in min rollfigur att agera förkläde men han får inte den hjälp han behöver kan man säga. Frun är också otrogen och det blir en hiskelig röra, som vanligt. Men både frun och mannen är lika fulla med skit och får vad de förtjänar, säger Thomas Petersson.

Thomas Petersson trivs på Krusenstiernska teatern där folk sitter under äppelträden och myser. Att det är utomhus skapar en extra spänning. Man vet aldrig var som kan hända – som när David Batra skulle slänga sig på marken och var tvungen att väja för en hög med fågelbajs eller när Petersson själv fick lära sig den tuffa vägen att en färgglad landslagströja kan locka till sig diverse flygfän.

– Humlorna trodde visst att jag var en stor blomma, säger han och skrattar.

Originalet skrevs för 30 år sedan, men temat är ständigt aktuellt.

– Det finns ju fortfarande män och kvinnor som är otrogna och går bakom ryggen på sina respektive. Så är det ju. Det är en stark drivkraft, otrohet eller sex. Och trots att vi lever på 2000-talet är det ett stort tabu, säger han.

Pjäsen skulle med andra ord kunna flyttas till nutid – men en liten pryl skulle kunna rädda rollfigurerna från deras trassliga lögner och dråpliga förvecklingar och därmed sabba hela upplägget. Mobiltelefonen. Därför lär även Edward af Silléns version av "Dubbeltrubbel" utspelas i slutet av 1980-talet, tror Petersson.

Anna Rydell gör sin sjätte och Martin Rydell sin tredje sommar på Krusenstiernska teatern.

– Det ska bli hur kul som helst. Vi har inte varit med i Thomas Peterssons gäng tidigare och det är jättekul att Edward Af Sillén regisserar. Jag har smygläst manuset och min rollkaraktär kommer bli jätterolig att spela. Hon är otrogen med Thomas Peterssons rollfigur. För att dölja vår affär försöker jag att spela kocken men så kommer kocken. Man får jobba under press, säger Anna Rydell.

Premiären är satt till den 28 juni 2018 och biljetterna släpps den 14 december.

Fakta

Dubbeltrubbel

I rollerna: Thomas Petersson, Johan Petersson, Sussie Eriksson, Anna-Karin Palmgren och Anna och Martin Rydell.

Regi: Edward Af Sillén.

Premiär: På Krusenstiernska teatern den 28 juni 2018.

Visa mer...