Nöje

Bara kvinnor på Oskarshamnsfesten – här är artisterna

Festival Artikeln publicerades
Velvet Volume.
Foto: FotoRoddan
Velvet Volume.

Oskarshamnsfesten hade urpremiär förra året. Nu kommer tvådagarsfestivalen tillbaka.

Precis som förra året så kommer bara kvinnliga artister att uppträda på stora scenen.

Fakta

Oskarshamnsfesten

När: 16-17 augusti.

Var: Två scener – en stor och en mindre – på Lilla torget. Därtill blir det barn- och familjefokus på Döderhultarns plats.

Artister i urval: Velvet Volume (Danmark), Hanna Järver, Pale Honey, The Vanjas, Amanda Mair, Fluru, Bluesettes.

Visa mer...

Festen hålls den 16 och 17 augusti och bland de bokade akterna som släpptes på tisdagen finns danska Velvet Volume, som belönades med fem fjädrar i Barometern-OT för sin spelning på Irisfestivalen på Öland förra sommaren, Hanna Järver, flerfaldigt P3 Guld-nominerade Pale Honey, The Vanjas och Amanda Mair.

Som bokare har Oskarshamnsfesten anlitat Magnus Strandman, känd från bland annat Irisfestivalen.

Hanna Järver.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Hanna Järver.

Uppdraget han fick var: boka endast kvinnliga artister.

– Det var en kul utmaning att bara boka kvinnliga artister. Jag måste säga att jag är rätt nöjd med programmet. Det är många bra akter, säger Strandman, som fick uppdraget i mars.

– Då var bland annat The Vanjas redan bokade. Så mitt uppdrag var att boka sex artister. Jag försökte få till en blandning av americana, rock och pop.

Ytterligare någon artist kommer att släppas till stora scenen framöver.

Nytt för i år är att det blir två scener på Lilla torget, i stället för som i fjol en scen i stadsparken.

På den mindre kommer lokala band och artister att spela, däribland hyllade Carl Jörneklint & Vemodet samt Murphys Law-Victor Gärdsfälts nya band Among kings and queens.

Oskarshamnsfesten sker i samarbete mellan Oskarshamns kommun, Attraktiva Oskarshamn, Brädholmen Event, Sensus samt Handel Oskarhamn och lokalt näringsliv.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.