Nöje

Avantgardet spelar i Kalmarsalen

Kalmar Artikeln publicerades
Avantgardet.
Avantgardet.

Avantgardet ger sig ut på en omfattande Sverigeturné. Den 21 december spelar det hyllande bandet på hemmaplan – i Kalmarsalen. ”Spelningarna i Kalmar har alla varit oförglömliga ”jag var där”-upplevelser”, säger Rasmus Arvidsson.

Fakta

Avantgardet 2018

29/9 Hultsfred, Hulingen

27/10 Borås

9/11 Linköping

16/11 Örebro

17/11 Göteborg

23/11 Malmö

24/11 Ängelholm

30/11 Stockholm

1/12 Luleå

7/12 Sandviken

8/12 Uppsala

21/12 Kalmar, Kalmarsalen

Visa mer...

Den 7 november släpps Avantgardets tredje album, Alla känner apan. I anslutning till skivsläppet ger sig bandet, som kommer från Nybro, men har förgreningar runt om i landet, ut på en turné som sträcker sig från Malmö i söder till Luleå i norr.

Totalt ska tolv spelningar genomföras.

– Att vi inte bara får nya spelningar, utan även får komma tillbaka till spelställen och publik som tidigare intresserat sig för oss värmer speciellt, säger Rasmus Arvidsson, frontperson och sångare i Avantgardet.

Den 21 december står Avantgardet på Kalmarsalens scen.
Den 21 december står Avantgardet på Kalmarsalens scen.

Turnén tjuvstartar redan nu på lördag då Avantgardet headlinear tredagarsfestivalen TSOMD i Hultsfred.

Riktigt hemvävt blir det när det vankas turnéavslutning. De två senaste åren har gruppen gjort decemberspelningar på Söderport. Nu slår de på en större trumma.

Den 21 december ställer sig Avantgardet på Kalmarsalens stora scen.

– Spelningarna i Kalmar har alla varit oförglömliga ”jag var där”-upplevelser som ingen av oss kommer glömma. Det har blivit en tradition att avsluta året tillsammans med vår fantastiska publik här som varje gång gör oss mer och mer stolta och tacksamma, säger Rasmus Arvidsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.