TV: Pärleros långa väg till toppen – driver Sveriges största podd

Kalmar Artikeln publicerades
Alexander Pärleros var huvudföreläsare på eventet Digitala Affärer i Kalmar i tisdags. Den 33-årige Stockholmaren driver Nordens mest lyssnade podd, Framgångspodden, och deläger sex bolag.
Foto: Mats Holmertz
Alexander Pärleros var huvudföreläsare på eventet Digitala Affärer i Kalmar i tisdags. Den 33-årige Stockholmaren driver Nordens mest lyssnade podd, Framgångspodden, och deläger sex bolag.

Han driver Sveriges mest lyssnade podd och är delägare i sex bolag. Men resan till toppen har inte varit spikrak för entreprenören och mediaprofilen Alexander Pärleros, 33.

Många väljer att lyssna på Framgångspodden. En podd där Alexander Pärleros tränger på djupet i livets mysterier med en inspirerande gäst.

– Jag startade Framgångspodden för att jag själv ville lära mig av mina gäster. Vad kan jag få ut av dem och applicera i mitt liv? Jag känner att jag har lärt mig oerhört mycket efter 220 avsnitt, säger Alexander Pärleros i en exklusiv intervju med Barometern-OT under sitt besök i Kalmar i tisdags.

Förra veckan nådde Framgångspodden över en miljon lyssningar när kriminologen Leif GW Persson var gäst. Ingen nordisk podd har varit i närheten av de siffrorna.

– Anledningen är, förutom bra gäster, att vi är ett stort maskineri runt Framgångspodden. Det är sex personer som jobbar med själva intervjuerna och som ser till att få maximal spridning via sociala medier. Dessutom har vi 40 krönikörer knutna till oss som skriver om detta, berättar Alexander Pärleros.

Bland gästerna i podden märks både partiledare, inspiratörer, företagsledare, underhållare, idrottskändisar och personer som har en särskilt bra historia att berätta.

– Vi är väldigt noga med vilka vi bjuder in. Min drivkraft är att utvecklas – och om man inte utvecklas avvecklas man. Jag vill själv kunna lära mig något av mina gäster, säger Alexander Pärleros.

Har du någon drömgäst?

– Elon Musk (Teslas grundare) vore väldigt kul att få intervjua. Annars vore givetvis Donald Trump en person man helst av allt skulle vilja träffa. Jag hade en intervju på gång med Arnold Schwarzenegger men han fick tyvärr problem med hjärtat och tvingades tacka nej. Men jag hoppas kunna lösa det mötet vid ett annat tillfälle.

Fakta

Alexander Pärleros

Ålder: 33.

Familj: Hustrun Ida Warg och sonen Elvis, åtta veckor.

Bor: På Östermalm i Stockholm.

Karriär: Jobbade på McDonalds som 14-åring, sedan röjdykare innan han blev säljare på Mix Megapol. Startade företaget Mobilio som 22-åring. Nu är han medgrundare till Pensionera och driver Panc Media där Framgångspodden blivit Nordens mest lyssnade podd. Han föreläser också flitigt runt om i landet.

Visa mer...

Parallellt med podden har han också skrivit Framgångsboken. I den kan man läsa historien om ett problembarn som under uppväxten utmanat alla normer och regler.

– Jag flyttade till fosterhem när jag var 14 år. Det är klart att min tuffa uppväxt har format mig på flera sätt. Jag har fått ett driv och en vilja att vara bäst i allt jag företar mig. Beter man sig som alla andra blir man som alla andra, säger Alexander Pärleros.

Han har bestigit Afrikas högsta berg, har tagit VM-brons i kampsporten MMA, varit den mest hyllade stjärnsäljaren på Mix Megapol med en månadslön på 200 000 kronor och han har valts till Årets Supertalang och Årets Superkommunikatör.

– Men jag sade upp mig på radion efter sju år. Jag hade förstått att framgång inte handlar om pengar utan om lycka. Jag ville göra sådant som jag verkligen vill ägna mig åt.

Att han vid två tillfällen drabbades av panikångestattacker fick honom att skynda på förändringsprocessen.

– I dag tar jag det lugnare. Får balans i livet med träning, vila och jobb. Mycket handlar om disciplin – att göra det man ska även om det tar emot ibland, säger Alexander Pärleros.

Du målar naglarna. Varför?

– För att det verkligen är något som utmanar mig. Det är något jag aldrig trodde jag skulle göra eftersom det känns så läskigt.

Vad gör du om fem år?

– Jag hoppas att jag har utvecklat Framgångspodden till att bli internationell. Jag lanserar också Framgångsakademien med webbkurser och events. Det finns mycket att utveckla.

Och på det privata planet?

– En grej jag sneglar på är att göra Ironman i Kalmar. Det verkar vara så otroligt häftig stämning. Men jag gruvar mig lite inför simningen i så fall.