Ytterligare en SD-politiker lämnar

Mönsterås Artikeln publicerades

SD-politiker verkar allt mer tendera att bli en bristvara i kommunfullmäktige. Nu har ytterligare ett avhopp drabbat partiet.

Efter det senaste valet 2010 fick Sverigedemokraterna två platser i fullmäktige. Bernhard Ek och Anders Leander var de två översta namnen på listan och dessa bägge blev ordinarie fullmäktigeledamöter för SD. Det dröjde dock inte länge förrän situationen förändrades. I juli 2011 begärde Leander ut-träde ur partiet efter att ha hotats med uteslutning då han publicerat bilder på en mördad ung kvinna och skrivit antisemitiska inlägg på sin blogg. Senare gick han med i Svenskarnas Parti men sitter ändå kvar i fullmäktige som politisk vilde.
Hans före detta partikollega Bernhard Ek hoppade av för någon vecka sedan för att flytta till Norge. Formellt sett skulle då Fredrik Andersson bli ordinarie ledamot för Bernhard Ek, med Maria Cimini som ersättare. Men nu hoppar Fredrik Andersson, numera Löfström, av med hänvisning till tidsbrist. Och det betyder att SD inte har några fler ersättare eftersom det sista namnet på listan, Maria Cimini, nu blir ordinarie ledamot.
Johan Arendell, som var trea på listan inför valet, hoppade av i ett tidigt skede.