Wild kids blev lyckad sommarlovssatsning

Blomstermåla/Skälleryd Artikeln publicerades
Tredje och sista aktivitetsdagen blev det utflykt till Skällerydsbadet.
Foto: Åsa Borefur
Tredje och sista aktivitetsdagen blev det utflykt till Skällerydsbadet.

För första gången arrangerades sommarlovsaktiviteten Wild kids i Blomstermåla och det blev en uppskattad satsning.

– Det har varit jättebra, det har varit ett härligt gäng, säger Rebecca de Brito som är pastor i Equmeniakyrkan som står bakom initiativet.

Wild kids har genomförts med hjälp av de pengar som kommunens föreningsliv har fått för att anordna gratis aktiviteter under sommarlovet. Det är Socialstyrelsen som står för bidraget som i år var på 280 000 kronor, och Equmeniakyrkan var en av många som sökte och fick ta del av detta.

Man har haft ett äventyrstema och aktiviteterna har varierat mellan de tre olika onsdagarna. Sista gången blev det en cykelutflykt till badplatsen i Skälleryd där det bland annat blev en tävling och fri lek i vattnet.

Ett tiotal barn i åldern 11-13 år har varit med.

Kommer ni att satsa på detta även nästa år?

– Det tror jag absolut, säger Rebecca de Brito.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.