Värme och hjärta bakom höstfest

Blomstermåla Artikeln publicerades
Tomas och Kristina Gummesson tar över ansvaret för Lions höstfest. Rune Lundgren har tillsammans med hustrun Karin haft hand om festen under många år.
Foto: Åsa Borefur
Tomas och Kristina Gummesson tar över ansvaret för Lions höstfest. Rune Lundgren har tillsammans med hustrun Karin haft hand om festen under många år.

Sedan många år tillbaka har Lions Club arrangerat en höstfest för psykiskt och fysiskt funktionshindrade i Mönsterås kommun. Länge har Rune och Karin Lundgren haft ansvaret, men nu tar Tomas och Kristina Gummesson över.

På lördag är det dags för årets fest i Blomstermåla Folkets hus, med underhållning av Rolf-Åkez och smörgåstårta och kaffe. Det är första gången på 16 år som Karin och Rune Lundgren inte ansvarar för festen.

– Det känns bra att få lämna över till Tomas och Kristina, säger Rune Lundgren.

– Men det var väldigt trevligt att få göra det här arrangemanget. Det är så uppskattat, tillägger Karin Lundgren som tycker att det har känts gott i hjärtat att få vara med och göra det här under så många år.

Utmaningen har varit att nå ut till målgruppen, men Lions har fått hjälp av personal inom hemtjänst och på boenden.

Festen har haft ungefär samma upplägg under åren. I starten var det Göran Holmberg som ansvarade, och då var det Mönsterås revygäng som underhöll i Folkets hus. Sedan flyttade man till Parkskolan under ett antal år, för att sedan återvända till Folkets hus.

Det har varit framträdande av bland andra Roland Cedermark, Lennart Svahn, Kalmar dragspelsklubb och Towe och Charlotta Widerberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.