Utredning av dödsolycka fortsätter

Mönsterås Artikeln publicerades
Arbetsmiljöverket förutsätter att entreprenören gör en utredning av dödsolyckan som samordnas med Södra, där olyckan inträffade.
Foto: Mattias Lundvall
Arbetsmiljöverket förutsätter att entreprenören gör en utredning av dödsolyckan som samordnas med Södra, där olyckan inträffade.

Arbetsmiljöverkets utredning kring dödsolyckan på Södra Cell Mönsterås den 2 januari fortsätter.

Mannen som omkom när ett betongfundament välte över honom, var anställd på ett annat företag som utförde installationsarbete på Södra Cell. Nu begär Arbetsmiljöverket att få ta del av entreprenörens egen utredning av det som hänt.

”Som arbetsgivare ska ni utreda de olyckor och allvarliga tillbud som inträffar i er verksamhet och genomföra de åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen upprepas. Vi utgår från att ni genomför/samordnar er utredning med Södra” skriver myndigheten till entreprenörföretaget.

Av utredningen ska det framgå vilka faktorer som företaget bedömer låg bakom den tragiska händelsen och vilka åtgärder som planeras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.