Tydligare skyltning kan få fler att hitta promenadväg

Blomstermåla Artikeln publicerades

Kommunen får en eloge för den vackra promenadväg som har anlagts utmed Alsterån i Blomstermåla, men skyltningen behöver man göra något åt.

Det anser Folke BL Johansson som har lämnat in ett medborgarförslag om detta till fullmäktige. Som infödd Blomstermålabo är det lätt att hitta dit men för andra kanske det är svårare, menar han.

Hans förslag är att konstnären Bengt Johansson i Nyebo ska få utforma skyltning från riksvägen via ridhuset och längs promenadvägen.

”Bengt Johansson som också är både historiskt intresserad och kunnig skulle säkerligen kunna bidra med förslag till skyltar om industrihistoriska minnen efter promenadvägen” skriver Folke BL Johansson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.