Tillbud kunde ha fått allvarliga konsekvenser för svårt sjuk kvinna

Mönsterås kommun Artikeln publicerades
Tillbudet som drabbade en svårt sjuk kvinna har anmälts till IVO.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Tillbudet som drabbade en svårt sjuk kvinna har anmälts till IVO.

Både en svårt sjuk kvinna och hennes anhöriga och personal blev chockade när en plastskruv plötsligt brast på hygienstolen hon satt i. Tillbudet hade kunnat få allvarliga konsekvenser.

Kommunrehab har nu gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. När kvinnan satt i hygienstolen och stolen skulle resas upp av personalen small det till och stolen blev lutande i sidled. Som tur var fanns det tre personer i närheten som kunde hjälpa den svårt sjuka kvinnan.

Det visade sig att plastskruven som ställer in sitthöjden hade brustit på ena sidan. Kommunrehab uppger i anmälan att tillbudet hade kunnat orsaka dödsfall eller allvarligt försämrad hälsa. Man konstaterar att plast åldras och blir skört, och att det istället borde vara rostfritt stål eller något annat mer tillförlitligt material istället för plast.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.