Stort intresse för äpplets dag

Mönsterås Artikeln publicerades
Dieter Schmatz visade hur man beskär sina äppelträd på rätt sätt för att både få fin form och rikligt med frukt.
Foto: Åsa Borefur
Dieter Schmatz visade hur man beskär sina äppelträd på rätt sätt för att både få fin form och rikligt med frukt.

Ett 100-tal personer kom när äpplets dag uppmärksammades i kommunens tematrädgård i hamnen.

Särskilt stort var intresset för att lära sig om hur man beskär sina äppelträd på rätt sätt. Publiken följde Dieter Schmatz på nära håll när han tog sig an de alltför vildvuxna äppelträden i tematrädgården.

– Rensa bland grenarna. Det är det viktigaste. Det måste finnas luft mellan grenarna. Fukten går inte igenom trädet annars, säger Dieter Schmatz och visar bland annat hur man klipper bort de inåtväxande grenarna för att få form och balans.

Det bjöds även på bakverk med äpplen som kommunen sponsrat med, provsmakning av äppelmust och tipspromenad. Stranda trädgårdssällskap var arrangör.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.