Storsatsning i Mönsterås

Mönsterås Artikeln publicerades

Idag presenterades planerna på en gigantisk nöjespark med sagotema som ska byggas i Mönsterås. Satsningen kommer att kosta 500 miljoner kronor och man räknar med en miljon besökare per säsong.

Bland modeller av troll och häxor berättade upphovsmannen Ton Theunis, holländare med stuga i Blomstermålatrakten, om sin satsning på Witch World AB, en enorm temapark för familjer som enligt planerna ska anläggas några kilometer söder om Mönsterås på bägge sidor av E22. I planerna ingår bland annat ett hotell med 800 bäddar, en temapark om häxor, sagor och magi som sträcker sig över 71 hektar med restauranger och häxhotell förutom olika temamiljöer som till exempel Törnrosas slott.
Mönsterås kommunstyrelse hade strax innan godkänt en så kallad avsiktsförklaring som deklarerar att man stöttar projektet med att upprätta detaljplaner och sälja mark till bolaget.
- Vi är mycket glada över att man valt Mönsterås som plats för en etablering av den här parken, konstaterade kommunalrådet Roland Åkesson (C), som medverkade på presskonferensen tillsammans med andra representanter från kommunen, Regionförbundet, en revisionsfirma från Kalmar och en del politiker.
Ton Theunis är en holländsk thrillerförfattare som tillbringat mycket tid i Kalmar län under snart 30 års tid, fick inspirationen av Oskarshamns kommuns välkomstskylt med häxor som han såg vid E22 för ett par år sedan och han har sedan dess jobbat med planerna på nöjesparken. Bakom sig har han ett helt team med allt från designers till ekonomiska rådgivare, men vilka investerare som kommer att bidra till miljonsatsningen ville han inte berätta på tisdagen. Mer om parken kan du läsa i onsdagens tidning.