Skolinspektionen granskar skola efter anmälan

Mönsterås kommun Artikeln publicerades
Föräldern vill att barnet ska få undervisning tillsammans med sin klass.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Föräldern vill att barnet ska få undervisning tillsammans med sin klass.

Efter att en förälder gjort en anmälan utreder nu Skolinspektionen hur en skola i kommunen har agerat. Föräldern anklagar skolan för särbehandling av barnet.

Föräldern har även tidigare gjort en anmälan till Skolinspektionen men menar att resultatet den gången endast blev små förändringar. Föräldern menar att barnet nekas undervisning med sin klass och har hamnat i ett utanförskap som bland annat har lett till mobbning och att detta har pågått i snart två års tid.

”Individuell undervisning sker med inkompetenta lärare/vikarier. Det är en ständig kamp mellan mig som förälder och skolan, men den drabbade blir ju tyvärr mitt barn” skriver föräldern i anmälan och uttrycker att det är en allvarlig situation som har påtalats många gånger utan att det har blivit ett bra resultat.

Skolinspektionen begär nu att Mönsterås kommun svarar på en rad frågor senast den 22 april. Man vill bland annat veta om det finns ett beslut om att eleven ska ha enskild undervisning och i så fall vad som ligger till grund för det, och om eleven och vårdnadshavare har varit involverade när man har diskuterat åtgärder.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.