Skolchefen: ”Utredning får visa ifall skolan har brustit”

Mönsterås kommun Artikeln publicerades
Skolchef Magnus Sjöstedt, Mönsterås.
Skolchef Magnus Sjöstedt, Mönsterås.

”Skolinspektionen gör en utredning som får visa ifall skolan har brustit i något och i så fall vad som har brustit” uppger skolchefen Magnus Sjöstedt i en kommentar till den anmälan som ett föräldrapar har gjort mot en skola.

Tidningen skrev i förra veckan om anmälan till Skolinspektionen. Enligt föräldrarna är inte barnet välkommet på skolan och skolledningen ska ha uppmanat föräldrarna att söka ledigt för eleven istället för att erbjuda någon form av undervisning. De anser inte att rektorn har tagit situationen på allvar.

Kommunen och skolan har en skyldighet att erbjuda alla elever skola, konstaterar skolchefen i en kort kommentar till ärendet.

”Undervisningen sker i normalfallet alltid i klassen. I vissa fall kan rektor fatta beslut om att undervisningen sker i en särskild undervisningsgrupp eller i hemmet. Eleven i fråga har varit hemma från skolan veckorna 42, 45 och 46. Vecka 43 var eleven beviljad ledighet och vecka 44 var det höstlov” uppger Magnus Sjöstedt och tillägger att eleven nu går på en ny skola.

Kommunen ska lämna ett yttrande till Skolinspektionen senast den 7 december.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.