Sålde majblommor för 98 000

Mönsterås Artikeln publicerades
Adelina Talic, Ella Berg och Evelina Aronsson fick äran att skära upp tårtan.
Foto: Mimmi Kungberg
Adelina Talic, Ella Berg och Evelina Aronsson fick äran att skära upp tårtan.

Eleverna på Ljungnässkolan har sålt majblommor för sammanlagt 98 000 kronor. Klass 5b stod för ungefär hälften av försäljningen och detta firades med tårta.

På Ljungnässkolan var det tårtkalas för klass 5b, som sålt flest majblommor på skolan. Sammanlagt har skolan sålt majblommor för närmre 98 000 kronor, varav 46 000 var pengar som klass 5b samlat in.

- Majblommor säljer inte sig självt, det har varit ett enormt arbete från elevernas sida, säger Helen Lindeborg som är majblommeansvarig på skolan.

De tre elever som sålt flest majblommor fick äran att skära upp tårtan. Ella Berg, Adelina Talic och Evelina Aronsson har tillsammans sålt blommor för 38 000 kronor.

- Jag gick och knackade på dörrar den första dagen och mitt första paket med blommor tog slut, säger Evelina Aronsson.

Det har varit långa dagar för eleverna som sålt blommor. Varje dag i nästan tre veckor har de stått utanför mataffärer och knackat dörr. De har tillsammans hunnit lista ut de bästa säljknepen.

- Det gäller att vara snäll och se trevlig ut. Man får inte heller jaga efter folk utan låta kunder komma till dig, då kan man snällt fråga om de vill köpa, säger Ella Berg.

Helen Lindeborg berättar att hon en gång fick åka till skolan på helgen för att lämna ut fler blommor till tjejerna att sälja.

- Det smittar så i en klass. Om det är ett par stycken som är engagerade och säljer mycket så höjs allas insats.

Hon är mycket stolt över elevernas arbete.

- Det är så roligt att se hur de hjälper ett gott syfte och hur de tar ansvar för försäljning och pengar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.