Rattfyllerist dömd till skyddstillsyn

Mönsterås kommun Artikeln publicerades

Mannen förekommer under 28 avsnitt i belastningsregistret och har vid ett stort antal tillfällen dömts för bland annat olovlig körning och narkotikabrott. Nu kommer en ny dom.

Det var i december förra året som mannen påträffades med kniv på allmän plats. Samma sak hände sedan i mars i år, och vid det tillfället körde han även bil trots att han var narkotikapåverkad och saknade körkort.

Även i maj och juni påträffades han med kniv och narkotika. Han åtalades för olovlig körning, rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott och tre fall där han burit kniv på allmän plats.

I rätten erkände han samtliga brott och uppgav bland annat att han burit kniv eftersom det finns en hotbild mot honom. Nu döms han till skyddstillsyn. Han är på behandlingshem och uppger att han numera är drogfri. Därför anser rätten att skyddstillsyn är rätt påföljd.

Tingsrätten skriver i domen att mannen ska genomgå den behandling som frivården anser är lämplig, och att han ska genomföra drogkontroller för att visa att han är fri från droger.

Bilen och knivarna får han inte tillbaka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.