Politiker med rötter i Mönsterås bakom anmälan mot Eskil Erlandsson (C)

Mönsterås/Stockholm Artikeln publicerades
Cecilia Magnusson är riksdagsledamot för Moderaterna. Hon växte upp i Mönsterås.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Cecilia Magnusson är riksdagsledamot för Moderaterna. Hon växte upp i Mönsterås.

En av de M-kvinnor som säger sig ha utsatts för tafsande från ex-minister Eskil Erlandssons (C) är Cecilia Magnusson, uppvuxen i Mönsterås.

Cecilia hette tidigare Bäckman och gick i grundskolan i Mönsterås kommun innan hon utbildade sig och flyttade till Stockholm för att jobba som politiker. Till tidningen Expressen säger Cecilia Magnusson:

– Han lade handen på mitt lår under bordet. Jag sköt undan den direkt, men den kom tillbaka.

Cecilia Magnusson är en av flera kvinnor från Moderaterna som har slagit larm om Eskil Erlandssons beteende på middagar. Han tvingades i förra veckan lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot i Centerpartiet och nyligen har en förundersökning om sexuellt ofredande inletts mot honom.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.