Polisen rubricerar eldsvådan som mordbrand

Mönsterås Artikeln publicerades

Polisen såg på fredagen ingen naturlig orsak till eldsvådan i hamnen, och knackade dörr i fallet som rubriceras som mordbrand.

På fredagen var det ännu för tidigt att kunna fastslå om garagebranden i hamnen var anlagd eller inte.
- Det finns ingen naturlig orsak och vi fortsätter knacka dörr i området under helgen. Alla tips mottages tacksamt, konstaterade Anders Pernius vid oskarshamnspolisen.

Kommunledningen som var på plats tidigt på morgonen var oroade:
- Vi ser allvarligt på händelsen, och åkte ner för att bilda oss en uppfattning på plats. Nu får polisens undersökning visa hur branden uppstått, sa Claus Kempe, säkerhetsskyddschef på kommunen.

Bara de senaste veckorna har flera bränder uppstått i centrala Mönsterås. Den 9 oktober uppstod en brand vid Mölstadskolan som polisen rubricerar som mordbrand eftersom man tror att någon tänt eld på en lövhög vid en vägg. En annan anlagd brand uppstod vid Duabhuset någon vecka senare. Dessutom har en container vid Netto nyligen brunnit, samt en skrotbil i hamnen. De båda bränderna tros också vara anlagda.

Men hittills har det bara handlat om småbränder, som inte orsakat några skador i klass med branden i hamnen. Där tros värden för miljoner ha gått upp i rök, både vad gäller de tio bilar som förstörts och garagelänga, soputrymme samt delar av fasaden på ett bostadshus.