Man avliden efter olycka på Södra Cell

Mönsterås Artikeln publicerades
En man avled i en arbetsplatsolycka på Södra Cell på onsdagen.
Foto: Åsa A Cederbom
En man avled i en arbetsplatsolycka på Södra Cell på onsdagen.

En man i 30-årsåldern avled i samband med en arbetsplatsolycka på Södra Cell i Mönsterås på onsdagen.

– Det är djupt sorgligt, säger Carsten Wieger, platschef.

Det var vid lunchtid på onsdagen som polis och ambulans larmades till Södra Cells massabruk utanför Mönsterås med anledning av olycka. Enligt polisen fick en man ett betongföremål över sig.

På eftermiddagen meddelade polisen att mannen avlidit och att hans anhöriga är underrättade.

Enligt Carsten Wieger, platschef på Södra Cell i Mönsterås, var den avlidne mannen entreprenör och olyckan inträffade på ett område som kallas för renseriet.

– Vi har fått bekräftat att den här entreprenören blev så allvarligt skadad att hans liv tyvärr inte gick att rädda. Vi har påbörjat sorgearbete och tanken går givetvis till anhöriga och de närmaste, säger han.

Vad tänker du om det inträffade?

– Det är djupt sorgligt, det är de sämsta arbetsdagarna som finns när sådant inträffar. Alla olycksfall överhuvudtaget är dramatiska men när det blir sådan här utgång – de känslorna kan man inte uttrycka, säger han.

Polisens kriminaltekniker undersökte under onsdagen olycksplatsen.

– Hela området där olyckan har skett är avspärrat för utredningsarbete, sedan har Arbetsmiljöverket också informerats och ska fortsätta utredningsarbetet från imorgon klockan 10. Sedan får vi avvakta vad det blir för uppgifter där innan vi kan uttala oss och dra slutsatser av det här, säger Carsten Wieger.

Dödsolyckan är den andra inom loppet av 14 månader på Södra Cell i Mönsterås.