Nya toppnamn hos Liberalerna

Mönsterås kommun Artikeln publicerades
Maria Björklund Strömberg, Torbjörn Uddén, Håkan Strömberg och Jessica Björneteg står på de fyra översta platserna på kommunlistan för Liberalerna.
Foto: Privat
Maria Björklund Strömberg, Torbjörn Uddén, Håkan Strömberg och Jessica Björneteg står på de fyra översta platserna på kommunlistan för Liberalerna.

Liberalerna i Mönsterås presenterar nu sina namn till höstens kommunval. Torbjörn Uddén och Maria Björklund Strömberg toppar listan.

Båda har uppdrag inom partiet sedan tidigare. Torbjörn Uddén sitter i socialnämnden och Mia Björklund Strömberg är nyvald ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi känner att vi kan göra skillnad och hoppas kunna fortsätta bidra till den politiska mångfald som behövs för en fungerande demokrati, säger Torbjörn Uddén.

– Tack vare de nya reglerna som säger att ett parti måste få minst två procent av rösterna för att få ett mandat i kommunen, har vi ett faktiskt mål för valrörelsen i år.

Som nummer tre på listan står Håkan Strömberg och på plats fyra återfinns partiets nuvarande ledamot i kommunfullmäktige Jessica Björneteg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.